divendres, 26 de febrer del 2010

Jo també sóc bomber!

Aquests dies, a la comissió parlamentària sobre el foc de l'Horta de Sant Joan els bombers cridats a declarar han dit el que pensa el poble: ja n'hi ha prou!

Els polítics critiquen d'aquestes declaracions dels bombers que aquesta comissió ha entrat innecessàriament en temes més emocionals de gent molt afectada, i és veritat: aquests desplegament d'emocions no servirà per aclarir o decidir massa coses, igual que les víctimes del terrorisme no haurien de legislar sobre les penes dels assassins. Però amb aquests comentaris poítics, aquests queden ben retratats: els interessos dels bombers i el dels polítics són ben diferents!

De nou aquests interessos polítics, i personals!, passen pel davant de la veritat  i la democràcia: s'han manipulat convesres de bombers, s'han filtrat dades que afecten vides d'altres persones... i tot a benefici propi, o d'un partit, pendents dels càlculs i els rèdits electorals.

Ja n'hi ha prou! Jo, avui, també sóc bomber perquè faig meves les seves contundents paraules i perquè crec que expressen el malestar d'un poble que viu amb la democràcia segrestada per uns partits incapaços de fer progressar-la (vegeu els cops de puny per la nova llei electoral!) i per uns polítics desafectes amb els mateixos ciutadans que els voten. Fixeu-vos: només ells poden presentar-se a les eleccions: ocupen l'espai mediàtic, es financen com volen, es defensen quan cal, i fan de la política un ofici, i no un servei. Són els més preparats? No cal. Hi seguiran essent ells. Només ells.

Tant de bo a les properes eleccions rebin una bona repassada. I que es vagin preparant que potser el proper incendi l'hauran d'apagar ells!