dissabte, 23 de gener del 2010

Insultar els pobres! (2)

Escric per pura indignació.

Una amiga va escriure l'altre dia una entrada a partir dels comentaris del nou bisbe Munilla comparant la desgràcia d'Haití amb la pobresa interior dels occidentals. Ho feia sota el títol Insultar els pobres.

I avui m'han enviat aquest escrit de Salvador Sostres sobre el desastre a Haití: el món menstrua. M'ha fet mal, molt mal!

Trobo que són 24 línies que recorden els discursos de les èpoques més fosques de la història recent de la nostra humanitat.

Podria passar d'aquest escrit. Podria no fer-ne propaganda. Podria esborrar el seu nom de la memòria. Però la pregunta és: on porta el seu discurs? I quan arribem a on porta, ens recordarem de qui ens hi ha portat?

4 comentaris:

Teresa ha dit...

Reconec que m'he quedat esgarrifada amb l'article del Sr Sostres. Deu ser un provocador nat i li funciona perquè ha aconseguit quasi 200 comentaris... però quan parlem de coses tan greus i el preu és rebaixar la dignitat humana a nivell 0, alguna cosa falla.
Teresa

Jordi Morrós Ribera ha dit...

La provocacií per alguns és una manera de guanyar-se la vida.

No val la pena comentar gaire cosa més, però si mireu l'altre comentari titulat "Menjar calent" al blog del señor Sostres (això de senyor és un dir) veureu que escriu tota la llista dels millors restaurants de Barcelona on pel que deu costar un menú qualsevol pobre de Haití podria menjar potser durant un parell de mesos.

Maria Escalas Bernat ha dit...

Gràcies per citar-me!

Maria Escalas Bernat ha dit...

I per cert, l'escrit de Salvador Sostres, ho diu en serio? Quan estava llegint, pensava que era ironia, una caricatura d'algú sense empatia ni cor. Em sembla mentida que algú pugui pensar així. I no amagar-se'n!